Неделя, Ноември 29, 2015
   
Text Size
Get Adobe Flash player

Реклама

akva
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

РЗИ глоби 38 за пушене на закрито през цялата 2013-а

Актове на здравните инспектори падат в съда, нарушителите твърдят, че ползват електронни цигари
38 акта на физически и 14 на фирми за пушене на нерегламентирани места са съставили от отдел Профилактика на болестите и промоция на здравето към РЗИ Хасково за цялата минала година. Част от актовете са на клиенти на заведения, които са пушили вътре. Глобите щели да са доста повече, но много от пушачите, заловени да пафкат на нерегламентирано място, са обжалвали санкцията с твърдения, че са ползвали електронна цигара.
14 акта са съставени през миналата година на управители на заведения за заловени пушачи в тях.
За тази година от Регионалната здравна инспекция отчетоха вече по една глоба за физическо лице и една за фирма. Глобените пушачи са в областния град.
По време на Коледните и новогодишните празници от 21 до 31 декември 2013 г. инспекторите са извършили две нощни проверки съвместно с полицията. Съставени са 7 акта на клиенти на заведения в Хасково и Харманли.
От РЗИ уточниха, че заведенията в областния град, Димитровград и Харманли са проверявани многократно през годината. По малките градове като Ивайловград, Любимец, Тополовград, както и селата  Минерални бани, Стамболово, и други, са били проверявани по 3-4 пъти годишно след сигнали за нарушения.
Въпреки, че забраната за тютюнопушене в закрити помещения и заведения остана, продължава практиката в заведенията да се пуши вечер.

Добави коментар


Защитен код
Обнови

В момента има 442 посетителя в сайта

Login Form