Понеделник, Септември 26, 2016
   
Text Size

Реклама

Финакорп
Марица новини от Пловдив

Новини

Шум и Блясък

Реклама

alfa-metal

РЗИ глоби 38 за пушене на закрито през цялата 2013-а

Актове на здравните инспектори падат в съда, нарушителите твърдят, че ползват електронни цигари
38 акта на физически и 14 на фирми за пушене на нерегламентирани места са съставили от отдел Профилактика на болестите и промоция на здравето към РЗИ Хасково за цялата минала година. Част от актовете са на клиенти на заведения, които са пушили вътре. Глобите щели да са доста повече, но много от пушачите, заловени да пафкат на нерегламентирано място, са обжалвали санкцията с твърдения, че са ползвали електронна цигара.
14 акта са съставени през миналата година на управители на заведения за заловени пушачи в тях.
За тази година от Регионалната здравна инспекция отчетоха вече по една глоба за физическо лице и една за фирма. Глобените пушачи са в областния град.
По време на Коледните и новогодишните празници от 21 до 31 декември 2013 г. инспекторите са извършили две нощни проверки съвместно с полицията. Съставени са 7 акта на клиенти на заведения в Хасково и Харманли.
От РЗИ уточниха, че заведенията в областния град, Димитровград и Харманли са проверявани многократно през годината. По малките градове като Ивайловград, Любимец, Тополовград, както и селата  Минерални бани, Стамболово, и други, са били проверявани по 3-4 пъти годишно след сигнали за нарушения.
Въпреки, че забраната за тютюнопушене в закрити помещения и заведения остана, продължава практиката в заведенията да се пуши вечер.

Добави коментар


Защитен код
Обнови

В момента има 473 посетителя в сайта

Login Form